Natrag

Radionica

Animation TV series concept/scriptwriting / Rok za prijavu 2. 4. 2024.

Škola režije animiranog filma La Poudrière i ove godine predstavlja svoju 11-tjednu radionicu pisanja scenarija i razvoja projekata koja će se održavati u Francuskoj od 22. travnja do 5. srpnja 2024.!

Fri
5
D.:
5
Jul
2024
9:00
L.:
Annecy, Francuska
Registracija

Škola režije animiranog filma La Poudrière i ove godine predstavlja svoju 11-tjednu radionicu pisanja scenarija i razvoja projekata koja će se održavati u Francuskoj od 22. travnja do 5. srpnja 2024.!

Radionica će biti organizirana u dva modula. Naime, prvi modul, u trajanju od tri tjedna, fokus će staviti na pripremanje scenarija za TV specijal adaptiran prema književnom djelu za mlade, pri čemu će sudionici raditi s raznim izdavačima. Naglašavajući narativni sadržaj i strukturu priče, polaznicima je u ovom kontekstu pružena prilika da se iskušaju u dubljim zadacima pisanja s ciljem produkcije filma za televiziju, obraćajući pažnju na međunarodne norme pisanja i prezentacije scenarija. Drugi dio programa, koji će se odvijati tijekom sedam tjedana, odnosi se na grupni razvoj koncepta TV ili web serije, gdje će polaznici dobiti realističnu sliku o produkciji animiranih projekata. Ovaj će se modul tako, osim na pisanje scenarija, fokusirati i na naraciju, raščlanjivanje scena te na umjetničke izbore, odnosno animaciju i ilustraciju, ali i na troškove produkcije. Nakon završetka radionice svaka će grupa predstaviti svoj projekt u lažnom profesionalnom kontekstu pred stručnim žirijem.

Program usavršavanja uključuje i jednotjedno sudjelovanje na Međunarodnom festivalu i sajmu animiranog filma u Annecyju koji će se održavati u lipnju o.g. Sudjelovanje na ovom ključnom industrijskom događanju u kalendaru animacije omogućuje sudionicima da se uvjere u veliku raznolikost filmova koji se proizvode diljem svijeta, kao i savršenu priliku za susret s najvećim imenima na globalnoj sceni animacije.

Radionica je namijenjena europskim diplomantima i mladim profesionalcima koji rade u sektoru animacije te koji imaju tehničko iskustvo u području grafike, dizajna i animacije.

Kotizacija za sudjelovanje na radionici iznosi 1000 eura, a navedeni iznos pokriva i troškove smještaja na lokaciji radionice.

Rok za prijavu je 2. travnja o.g., a one se obavljaju putem e-mail adrese contact@poudriere.eu.

Više informacija o radionici dostupno je na poveznici.

Program je podržao Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe.

Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.