Natrag

Radionica

Rise & Shine 2024. / Rok za prijavu 31. 3. 2024.

Rise and Shine, laboratorij za razvoj animacije i pitching za mlade talente i njihove kratke filmove u organizaciji CEE Animationa, ove će se godine održati treći put, i to u lipnju i prosincu tijekom održavanja prestižnih međunarodnih festivala animiranog filma.

Workshop

Wed
5
D.:
5
Jun
2024
9:00
L.:
Animafest, Zagreb, Hrvatska | Animateka, Ljubljana, Slovenija
Registracija

Rise and Shine, laboratorij za razvoj animacije i pitching za mlade talente i njihove kratke filmove u organizaciji CEE Animationa, ove će se godine održati treći put, i to u lipnju i prosincu tijekom održavanja prestižnih međunarodnih festivala animiranog filma.

Organiziran u suradnji sa Svjetskim festivalom animiranog filma Animafest Zagreb i Međunarodnim festivalom animiranog filma Animateka, ovaj program svojim sudionicima, osim znanja i vještina nužnih za prezentiranje vlastitog rada, nudi priliku da svoje projekte izravno predstave širokoj profesionalnoj međunarodnoj publici.

Naime, deset odabranih projekata imat će priliku sudjelovati na Animafestu Zagreb od 5. do 8. lipnja o.g., kao i na nizu predavanja, radionica te individualnih i grupnih sesija s iskusnim filmskim profesionalcima iz područja animacije u sklopu festivala. Nakon toga, od 4. do 8. prosinca sudionici će u sklopu slovenskog festivala Animateka imati mogućnost participirati na predavanjima usmjerenima na pripreme za pitching i poboljšanje njihovih prezentacijskih vještina. U Ljubljani će odabrani timovi sudjelovati i u pitching prezentaciji pred međunarodnom publikom i odabranim panelom profesionalaca iz sektora animacije.

Za oba navedena festivala sudionici dobivaju besplatnu akreditaciju.

Program Rise & Shine namijenjen je isključivo producentima ili drugim nositeljima prava za određeni projekt, pri čemu se fokus stavlja na kandidate koji rade na svom prvom ili drugom projektu, dok prijavljeni projekti moraju biti kratki animirani filmovi (max. 20 minuta).

Za prijavu u program usavršavanja potrebno je ispuniti obrazac za prijavu te priložiti relevantne materijale kao što su kratki sadržaj filma, sinopsis, izjave redatelja i producenta, informacije o budžetu, informacije o producentu, redatelju i scenaristu i sl. Rok za prijavu je 31. ožujka o.g.!

Za prijavu na Rise & Shine ne plaća se kotizacija; za oba člana tima pokriveni su troškovi smještaja te jednog obroka dnevno. Sudionici sami snose troškove putovanja.

Detaljne informacije o programu usavršavanja moguće je pronaći na poveznici.

Program usavršavanja Rise & Shine rezultat je suradnje producentske tvrtke Hulahop (Animafest Zagreb), Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta (Animateka), Slovenske udruge animiranog filma (DSAF) i CEE Animationa uz potporu Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe.

Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.