Natrag

EURODOCMED 2024. / Rok za prijavu 14.3.2024.

Već 25 godina EURODOC – Međunarodni laboratorij za kreativnu dokumentarnu produkciju – obučava generacije stručnjaka diljem Europe.
Autor
Author
DKE – Ured MEDIA Hrvatske
Objavljeno
Date
Friday
8
March
2024

Već 25 godina EURODOC – Međunarodni laboratorij za kreativnu dokumentarnu produkciju – obučava generacije stručnjaka diljem Europe. Od 2007. redovito organizira sesije posvećene mediteranskim projektima i projektima filmaša iz arapskog svijeta, a ti se programi održavaju u južnim regijama Francuske i rezultiraju trajnom suradnjom te su njihove koprodukcije i projekti iskusili i festivalska prikazivanja. Nakon nekoliko međunarodnih i međuregionalnih sesija posvećenih dokumentarnoj produkciji Eurodoc i Corsica.doc, uz potporu Korzikanske zajednice, predstavljaju drugo izdanje EURODOCMED-a koje će se održati u svibnju 2024. godine.

Tijekom ove intenzivne radionice sudionici će prvenstveno raditi na razvoju svojih projekata uz pomoć mentora (rad na priči, strategija financiranja i sl.), ali imat će također pristup masterclass prezentacijama te studijama slučajeva, kao i individualnim razgovorima sa stručnjacima iz industrije. Radionica će ponuditi i dublje razumijevanje sektora europske i regionalne dokumentarne produkcije te otvoriti višestruke mogućnosti suradnje i koprodukcije unutar mediteranske regije.

EURODOCMED radionica održat će se od 20. do 24. svibnja o.g. na Korzici (Francuska), a sudionici programa imat će pristup 12-mjesečnom članstvu u mreži koja uključuje webinare, mrežne resurse te događanja na više od 20 filmskih festivala i marketa.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima koji se bave dokumentarnim filmovima (projekt mora biti u završnoj fazi pisanja, razvoja ili u fazi pretprodukcije), a dolaze iz regije Mediterana. Osim toga, prijave su otvorene i za profesionalne „promatrače“, odnosno za industrijske stručnjake koji rade za organizaciju ili instituciju aktivnu na području dokumentarnog filma.

Prijave za program odvijaju se putem stranice EURODOC, gdje je potrebno priložiti relevantne materijale kao što su plan financiranja, strategija razvoja projekta, životopis redatelja i producenta, prezentacija producentske tvrtke i sl. Prijave za mjesto „promatrača“ obavljaju se putem maila na adresu contact@eurodoc-net.com. Rok za prijavu je 14. ožujka 2024.!

Kotizacija za sudjelovanje na radionici iznosi 1900 eura te navedeni iznos ne pokriva troškove smještaja i putovanja.
Radionica će se u potpunosti odvijati na francuskom jeziku, dok se masterclassovi i individualne konzultacije mogu organizirati i na engleskom jeziku.

Više informacija o programu moguće je pronaći na poveznici.

Program je podržao Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe.

Linkovi
LINKS
Nema linkova.
No links found.
DOCUMENTS
DOKUMENTI
Nema povezanih dokumenta.
No links found.
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.