Natrag

Hrvatska producentica Vanja Sremac (Terminal 3) sudjeluje kao jedina hrvatska predstavnica među 56 sudionika na EAVE programu usavršavanja za producente 2024.!

DKE - Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom najavljuje sudjelovanje Vanje Sremac (Terminal 3) kao jedine hrvatske predstavnice među 56 sudionika iz 36 zemalja u sklopu EAVE 2024. – programa usavršavanja za producente!
Autor
Author
DKE – Ured MEDIA Hrvatske
Objavljeno
Date
Thursday
21
December
2023

DKE - Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom najavljuje sudjelovanje Vanje Sremac (Terminal 3) kao jedine hrvatske predstavnice među 56 sudionika iz 36 zemalja u sklopu EAVE 2024. – programa usavršavanja za producente!

EAVE Producers Workshop program je u organizaciji EAVE-a (European Audiovisual Entrepreneurs), jednog od vodećih pružatelja obuke i razvoja za producente u Europi, koji predstavlja cjelogodišnje usavršavanje za europske producente audiovizualnih djela te je kontinuirano podržan i sufinanciran od strane Potprograma MEDIA. Odabrani će polaznici tijekom cijele godine imati priliku sudjelovati na tri intenzivne sedmodnevne radionice, i to u Luksemburgu (u ožujku), u lipnju (točno mjesto će se naknadno dogovoriti) te u Švedskoj (u listopadu), a svoje projekte/karijere razvijat će uz pomoć iskusnih producenata te surađujući sa stručnjacima za analizu scenarija, razvoj i financiranje produkcije, pravne aspekte koprodukcije, marketing, pitching, i sl. 

Za program usavršavanja pristiglo je čak 289 prijava iz 60 zemalja, no u konačnici je odabrano 56 polaznika iz 36 zemalja koji će dobiti priliku usavršiti svoje znanje o produkciji. Među odabranim kandidatima, i to kao jedina hrvatska sudionica, svoje je mjesto zauzela i hrvatska producentica Vanja Sremac (Terminal 3) koja će sudjelovati s projektom 'Strah' scenaristice i redateljice Nine Violić.

VANJA SREMAC rođena je u Zagrebu. Diplomirala je filmsku produkciju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2009. do 2015. radila je u Hrvatskom audiovizualnom centru na poziciji više savjetnice u Odjelu za promociju i plasman, a kasnije i pomoćnice Ravnatelja HAVC-a. Danas radi kao producentica na vlastitim projektima kao što su Baci se na pod Nina Violić i Najsretniji čovjek na svijetu Teone S. Mitevske, ali i kao direktorica filma na stranim produkcijama koje se snimaju u Hrvatskoj poput Canary Black Pierre Morela za Anton, druge sezone serije SAS: Odmetnuti heroji Stephena Woolfendena za BBC, The Ipcress File James Watkinsa za ITV. Još uvijek je aktivna i kao stručnjakinja za kulturne politike za audiovizualno područje. Svoju produkcijsku kuću Terminal 3 pokrenula je 2017. godine zajedno s još dvije umjetnice.

Više informacija o odabranim polaznicima, ali i o samom programu možete pronaći na poveznici

Vanji Sremac ovim putem upućujemo iskrene čestitke te joj želimo puno uspjeha dalje!

DOCUMENTS
DOKUMENTI
Nema povezanih dokumenta.
No links found.
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.