Natrag

Hrvatski projekt TV serije "Poštovani kukci i druge jezive priče" odabran u sklopu programa usavršavanja TorinoFilmLab!

Poštovani kukci i druge jezive priče jedini je hrvatski projekt koji je uvršten među samo devet međunarodnih projekata u sklopu SeriesLab programa usavršavanja TorinoFilmLaba, prestižnog međunarodnog audiovizualnog programa u organizaciji Nacionalnog muzeja kinematografije.
Autor
Author
DKE – Ured MEDIA Hrvatske
Objavljeno
Date
Friday
7
June
2024

Poštovani kukci i druge jezive priče jedini je hrvatski projekt koji je uvršten među samo devet međunarodnih projekata u sklopu SeriesLab programa usavršavanja TorinoFilmLaba, prestižnog međunarodnog audiovizualnog programa u organizaciji Nacionalnog muzeja kinematografije. Ovaj godišnji program usmjeren je na razvoj inovativnih projekata igranih TV serija s potencijalom za međunarodnu distribuciju.

Radi se o projektu TV serije autorice i producentice Karle Lulić, koja će na programu sudjelovati s producenticom Jelenom Mađarić. Projekt se razvija pod okriljem kuće Dobar film, a podržan je i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (razvoj projekta) i Grada Koprivnice. 

Riječ je o jezivoj crno-humornoj antologijskoj TV seriji od osam epizoda čija se radnja zbiva u dotrajaloj socijalističkoj zgradi u predgrađu tijekom toplinskog vala. Osam stanova, osam stanara, osam noćnih mora. Projekt TV serije baziran je na istoimenom nagrađivanom romanu Maše Kolanović, a ono što ove priče čini jezivima je što su to priče o nama i svijetu u kojem sada živimo. 

SeriesLab okuplja producente, distributere, TV kuće i streaming platforme te ih povezuje s autorima TV projekata, a program je namijenjen scenaristima, piscima redateljima i producentima iz cijelog svijeta. Program okuplja samo devet projekata u tri rezidencijalna modula (Leuven, Belgija; Madrid, Španjolska; Torino, Italija) koji se održavaju u razdoblju od šest mjeseci, uz dodatne online sesije između svakog modula. Sudionici radionice podijeljeni su u tri grupe po tri projekta TV serija, a svakoj se grupi dodjeljuju mentor i scenaristički savjetnik koji usmjeravaju polaznike tijekom svih faza rada na scenariju. Završetak programa je u studenome tijekom TorinoFilmLab Meeting Eventa u sklopu kojeg svi polaznici predstavljaju svoje projekte pred međunarodnim producentima, prodajnim agentima i drugim filmskim profesionalcima. TorinoFilmLab dodjeljuje i razvojnu potporu od 10.000 eura jednom od projekata. Odabir projekta dobitnika potpore obavlja međunarodni i prestižni žiri koji imenuje TFL.

TorinoFilmLab od 2008. podržava talentirane filmaše iz cijelog svijeta kroz edukaciju za autore i profesionalce, razvoj igranih filmova i TV serija, potporu međunarodnoj produkciji i distribuciji te osiguravanje mogućnosti umrežavanja zahvaljujući koprodukcijskom sajmu TFL Meeting Event.

Poveznica na Variety.

Naslovna fotografija: (kolaž) Karla Lulić, Jelena Mađarić


Fotografija u tekstu: mood fotografija projekta (autor fotografije: Gregory Credwson)

Linkovi
LINKS
DOCUMENTS
DOKUMENTI
Nema povezanih dokumenta.
No links found.
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.