Natrag

Održano sedamnaesto izdanje koprodukcijskog foruma European Short Pitch!

European Short Pitch, u organizaciji udruge P.O.V. Push Other Visions, predstavlja godišnji program usavršavanja i koprodukcijski forum namijenjen projektima u postprodukciji, a kojemu je cilj promicanje europskih koprodukcija i umrežavanje mladih scenarista s filmskim profesionalcima iz cijele Europe.
Autor
Author
DKE – Ured MEDIA Hrvatske
Objavljeno
Date
Friday
5
April
2024

European Short Pitch, u organizaciji udruge P.O.V. Push Other Visions, predstavlja godišnji program usavršavanja i koprodukcijski forum namijenjen projektima u postprodukciji, a kojemu je cilj promicanje europskih koprodukcija i umrežavanje mladih scenarista s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Europski talenti, odabrani na temelju kvalitete i potencijala svojih projekata kratkometražnih filmova, na forumu imaju priliku predstaviti svoje projekte pred panelom vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Sudionici tako dobivaju mogućnost pronaći koprodukcijskog partnera, završiti projekt i promovirati ga na europskoj razini.

"Financing Opportunities for Short Film Minrity Coproduction in Europe" / ESP 2024

Održan u hibridnom izdanju, od 25. do 28. veljače u francuskom gradu Rennes te online od 29. veljače do 1. ožujka, European Short Pitch okupio je više od stotinu profesionalaca iz industrije na gotovo 300 održanih sastanaka. Tri dana intenzivnog umrežavanja i individualnih sastanaka upotpunjeni su panel-raspravama o ključnim temama kao što su financiranje i pronalaženje publike, a koji su održani putem digitalne platforme.

Na koprodukcijskom forumu predstavljeno je 12 projekata* u fazi razvoja te četiri naslova u fazi postprodukcije, među kojima je i hrvatski projekt kratkometražnog igranog filma Fleka scenaristice i redateljice Sare Alavanić te producentica Roze Medvešek i Lucije Perić (Akademija dramske umjetnosti)

Osim na European Short Pitchu, projekt je u fazi predprodukcije, te nakon predstavljanja na pitching forumu Akademije dramske umjetnosti – PITCHADU te na poziv Martine Petrović, voditeljice DKE – Ureda MEDIA RH, sudjelovao 2023. godine u sklopu radionice „Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište“ u Splitu gdje je osvojio glavnu pitching nagradu u iznosu od 1.500 eura.

U sklopu koprodukcijskog foruma European Short Pitch sudjelovala je i Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, i to kao govornica na panel-diskusiji pod naslovom „Mogućnosti financiranja za manjinske koprodukcije kratkog filma u Europi“, uz sljedeće sugovornike: Céline Lanfranco (Project Manager - French MEDIA Desk Relais Culture Europe), Axel Petersén (Short Film Commissioner - Swedish Film Institute) i Claire Rattier-Hamilton (Creative Industries and Cinematographic Mission Manager - Région Bretagne).

* Popis svih projekata koji su sudjelovali na koprodukcijskom forumu dostupan je na poveznici.

Snimke događanja dostupne su na sljedećim poveznicama:

European Short Pitch 2024 -  PITCHING AND Q&A

Financing Opportunities for Short Film Minority Coproduction in Europe

Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.